veelgestelde vragen
  • Verwarm de oven goed voor, tot 30°C. boven de afbaktemperatuur.
    Door het openen van de ovendeur is er veel warmteverlies en dat wordt opgevangen door het extra verwarmen.
  • Laat het brood eerst ontdooien voordat het gebakken wordt, tenzij anders vermeld wordt op de doos. Let op: als het brood te lang onafgedekt blijft liggen droogt het uit.
  • Bak de broodproducten altijd af op een rooster en zorg dat er voldoende afstand is tussen het brood, zodat de warmte er goed omheen kan komen.
  • Bewaar het brood tot gebruik het liefst in de afgesloten (plastic)verpakking op een temperatuur van minimaal -18°C., zodat het niet kan uitdrogen of er ijsvorming optreedt.
  • Zorg er voor dat het brood niet in de nabijheid van sterk geurende producten bewaard wordt (vis, uien, knoflook).
  • Als het brood eenmaal ontdooid is mag het niet opnieuw worden ingevroren, omdat er dan schilfervorming van de korst ontstaat en droge uiteinden.
  • Zorg er voor dat het brood tot gebruik goed bevroren blijft.
  • Bewaar het niet te lang op koelkasttemperatuur.
  • Bak het brood niet onnodig lang.
  • Waarschijnlijk is de de oven niet lang genoeg voorverwarmd, is de ingestelde oventemperatuur te laag of heeft de ovendeur te lang opengestaan. Door de oventijd te verlengen komt het brood uiteindelijk wel op kleur, maar is de kern overgaar en te droog.
  • Als u in het bezit bent van een stoomoven kunt u meteen na het laden een stoominjectie geven. Het brood krijgt een mooie glanzende korst en hoeft minder lang gebakken te worden.
  • Bak het brood korter en op een hogere oventemperatuur af.
  • Laat het brood eerst goed afkoelen voordat het gesneden wordt.
  • Haal de producten uit de diepvries, leg ze op een bakplaat met bakpapier of een siliconenmat en laat ze rustig ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Zet de bakplaten in de oven en breng de temperatuur terug tot 165-170°C.
  • Bak de producten ca. 15-20 minuten, afhankelijk van de oven en de aangegeven bakinstructies op de doos.
  • De temperatuur van de oven was te hoog, waardoor er wel korst- en kleurvorming optreedt, maar het deeg niet genoeg tijd heeft gehad om gaar te worden.
  • Zorg er altijd voor dat de producten in een oven op 165-170°C. gebakken worden.