Verwarm de oven goed voor, tot 30°C. boven de afbaktemperatuur. Door het openen van de ovendeur is er veel warmteverlies en dat wordt opgevangen door het extra verwarmen.
Laat het brood eerst ontdooien voordat het gebakken wordt, tenzij anders vermeld wordt op de doos. Let op: als het brood te lang onafgedekt blijft liggen droogt het uit.
Bak de broodproducten altijd af op een rooster en zorg dat er voldoende afstand is tussen het brood, zodat de warmte er goed omheen kan komen.
Bewaar het brood tot gebruik het liefst in de afgesloten (plastic)verpakking op een temperatuur van minimaal -18°C., zodat het niet kan uitdrogen of er ijsvorming optreedt.
Zorg er voor dat het brood niet in de nabijheid van sterk geurende producten bewaard wordt (vis, uien, knoflook).
Als het brood eenmaal ontdooid is mag het niet opnieuw worden ingevroren, omdat er dan schilfervorming van de korst ontstaat en droge uiteinden.
Waarschijnlijk is de de oven niet lang genoeg voorverwarmd, is de ingestelde oventemperatuur te laag of heeft de ovendeur te lang opengestaan. Door de oventijd te verlengen komt het brood uiteindelijk wel op kleur, maar is de kern overgaar en te droog.
Als u in het bezit bent van een stoomoven kunt u meteen na het laden een stoominjectie geven. Het brood krijgt een mooie glanzende korst en hoeft minder lang gebakken te worden.